Openbare laadpalen

Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom vergroten we de komende tijd het aantal openbare laadpalen in onze gemeente. Dat doen we samen met energieleverancier Vattenfall. 

We streven ernaar eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen te hebben. Vanaf 2025 komen daar nog eens zo’n 75 tot 100 laadpalen bij. De laadpalen worden in fasen aangelegd en kunnen door iedereen worden gebruikt. 

Vattenfall heeft alvast de voorlopige locaties bepaald aan de hand van landelijke en regionale voorspellingen van het aantal elektrische auto’s. Maar we willen zeker weten dat de nieuwe laadpalen dáár komen te staan waar ze ook echt goed gebruikt worden. 

Daarom vragen we mensen die in onze gemeente wonen en werken om over de nieuwe locaties mee te denken, wij kunnen die inbreng goed gebruiken. 

Rijdt u al elektrisch of wilt u meedenken over de locaties van de nieuwe laadpalen? Dat kan via www.metsittardgeleen.nl/laadpalen. U ziet hier welke locaties Vattenfall nu voorstelt en aangeven of u het met die locaties eens bent. Uw stem is belangrijk, dus meld u snel aan en doe mee. Reageren kan tot en met 4 mei 2022.