Saar aan huis

Saaraanhuis

We hebben het druk: veeleisende banen, volle sociale levens… als je daarnaast de zorg voor een hulpbehoevende ouder of een langdurige ziek familielid op je neemt kan dit een zware belasting zijn. Saar aan Huis Zuid-Limburg biedt hier de oplossing door een betrouwbare en liefdevolle Saar aan de hulpvrager te verbinden.

 

Wat doet Saar?

Een Saar (de verzorgende) wordt gekoppeld aan een cliënt. Deze laatste kan een ouder iemand zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan iemand die langdurig ziek is of herstellende is na een operatie. Saar verricht licht huishoudelijk werk zoals strijken en afwassen en biedt begeleiding door het doen van boodschappen, maaltijden voorbereiden, spelletjes doen, voorlezen, wandelen, gezellig koffiedrinken of het gezamenlijk bezoeken van de huisarts. Saar aan Huis hecht veel waarde aan het vinden van de goede match omdat goede zorg staat of valt met een (vertrouwens)band tussen de cliënt en de verzorgende. Dankzij de zorg van Saar aan Huis kunnen ouderen en langdurig zieken langer thuis wonen. Familieleden worden ontlast en mensen die herstellen na een operatie kunnen eerder naar huis.

Saar Nicole komt 2 keer per week bij een 84-jarige mevrouw met dementie om boodschappen te doen, een boterham te eten en gezelschap te houden. Als ze aan komt lopen, zegt mevrouw steevast: “Dag lieverd, ben je er weer?” Saar Nicole: “Hopelijk kan mevrouw met onze hulp nog lang thuis wonen. Nooit gedacht dat dit wederzijds zo goed zou voelen. Ik krijg er enorm veel energie van”.

 

Saar in Zuid-Limburg

Sinds 1 januari 2018 zijn Angèle Vollers en Sabine Dohmen franchisenemers van de landelijke organisatie voor particuliere ouderenzorg en hebben zij de goede zorg van Saar aan Huis naar Zuid-Limburg gebracht.  Saar aan Huis vraagt € 23,- per uur (inclusief btw). Sommige klanten financieren dit uit een persoonsgebonden budget (pgb), anderen uit eigen zak. Sinds 1 januari vergoeden ASR, ONVZ en Zilveren Kruis/Achmea particuliere mantelzorg in een aanvullend pakket.

Zoon Jan-Willem die de hulp van Saar aan Huis Zuid-Limburg inriep voor zijn 91-jaar oude vader: “Ik ben zojuist weer terug van een bezoek aan mijn vader en ik wil jullie meegeven dat wij met Saar Helma de jackpot hebben gewonnen. Ik heb de indruk dat hij sinds de komst van Saar Helma veel meer relaxed is en als ik dan hoor dat ze samen kleding hebben gekocht, zijn mijn stoutste verwachtingen uitgekomen”.

 saaraanhuis2

Saar aan Huis Zuid-Limburg

043-2058105

zuidlimburg@saaraanhuis.nl