fiets- en voetgangerstunnel Lintjesweg

Begin dit jaar is onze aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor aanleg van de fiets- en voetgangerstunnel bij de Lintjesweg. In deze brief leest u meer over de komende werkzaamheden.

Inrichten bouwplaats

Van 14 juni tot en met 2 juli gaat de aannemer het bouwterrein inrichten. Aan de westzijde van het spoor, aan de kant van de Hovenweide, wordt het doodlopende fietspad tijdelijk verbreed én afgezet zodat het bouwverkeer bij de bouwlocatie kan komen. Uiteraard blijft het pad beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Bij het spoor wordt een bouwterrein ingericht. Hier komen onder andere keten voor het personeel, parkeerplaatsen en worden bouwmaterialen opgeslagen.

Tijdens bovengenoemde periode worden ook graafwerkzaamheden uitgevoerd. Begin juli start de aannemer op deze locatie met de bouw van de betonnen tunnel. In november wordt deze tunnel op de definitieve plek geschoven tijdens een periode waarin tijdelijk, wegens de werkzaamheden, geen treinen rijden. De werkzaamheden worden allemaal overdag uitgevoerd op doordeweekse dagen.

Planning

Na het inrichten van de bouwplaats wordt gewerkt aan de bouw van de tunnel. Tijdens de treinvrije periode in november wordt de tunnel op de definitieve plek onder het spoor geschoven. Hierna wordt aan weerszijden van de tunnel een toerit aangelegd. In het voorjaar van 2022 kunnen de eerste fietsers en voetgangers gebruik maken van de nieuwe tunnel.

Bouwverkeer

Het materiaal en de machines voor de werkzaamheden worden vanaf 14 juni aangevoerd met vrachtwagens via de Hovenweide. Dat zorgt tijdelijk voor extra verkeersdrukte in uw buurt. Ook het personeel van de aannemer zal via deze kant het bouwterrein op komen. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen op de bouwplaats. Maar we kunnen helaas niet voorkomen dat u tijdelijk iets merkt van het bouwverkeer in uw straat.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Uiteraard houden we u op de hoogte van de voortgang en toekomstige werkzaamheden met betrekking tot de aanleg van de tunnel bij de Lintjesweg.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Kruik Directeur Regio Zuid ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Wij beheren, onderhouden en vernieuwen het spoor en de stations. Zo houden we het spoor veilig, betrouwbaar en duurzaam. Meer weten over onze werkzaamheden? Kijk dan op www.prorail.nl/vernieuwing.