Opvang vluchtelingen Glanerbrook

BURGEMEESTER

Vorige week vroeg het kabinet alle veiligheidsregio’s in Nederland om op zoek te gaan naar opvangmogelijkheden voor vluchtelingen uit Oekraïne. De Veiligheidsregio Zuid- Limburg heeft daarom, samen met de 16 gemeenten, een inventarisatie van locaties opgesteld en werkt aan een plan voor het onderbrengen van de vluchtelingen op deze locaties.

In Sittard-Geleen worden vanaf dinsdag 15 maart zo’n 300 vluchtelingen opgevangen in de sporthal van Glanerbrook aan de Kummenaedestraat in Geleen. U ontvangt deze brief omdat u in de buurt woont van het sportcomplex waar de opvanglocatie is. We hopen op uw begrip voor een situatie die is ontstaan uit nood en onze maatschappelijke en vooral menselijke plicht daarbij te helpen.

Vluchtelingen uit Oekraïne die in Limburg aankomen, worden eerst opgevangen op locaties zoals het MECC in Maastricht en Glanerbrook. Het is de bedoeling dat de mensen na één of enkele nachten verhuizen naar een andere locatie die is ingericht voor langduriger verblijf. Er zullen geregeld nieuwe mensen aankomen. Glanerbrook blijft in beginsel tot 1 mei opvanglocatie. Dat betekent dat sportverenigingen die gebruik maken van de sporthal voorlopig moeten uitwijken naar een andere sportfaciliteit. We zijn op zoek naar beschikbare locaties, ook in Stein, Beek en Beekdaelen.

Postadres:Postbus18,6130AASittard-Geleen14046(vanuitbuitenland +31464777777|www.sittard-geleen.nl

Burgerinitiatieven

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat veel mensen willen helpen. Er worden vooralsnog geen separate inzamelingsacties en/of burgerinitiatieven ontwikkeld door de gemeente of de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Initiatieven kunnen het beste worden doorgeleid naar het Nederlandse Rode Kruis en Vluchtelingenwerk. Op de website van VluchtelingenWerk staat een overzicht van initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met stadsdeelmanager Eugene Lebon. Dat kan per e-mail: eugene.lebon@sittard-geleen.nl of door te bellen op nummer 06-50 51 11 65. Op www.sittard-geleen.nl/oekraine kunt u een overzicht vinden van de meest gestelde vragen. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt.

Hoogachtend,

Pieter Meekels,
locoburgemeester gemeente Sittard-Geleen